STAR promotion

Започваме поход срещу невидимия расизъм! Вижте как можете да се включите.

В крайна сметка всички сме направени от едни и същи частички звезден прах. Вярването, че някои групи от хора са по-добри, по-умни, по-ценни от други няма научна основа. И просто не е вярно. Защо тогава толкова много от нас продължават да бъдат неглижирани, обиждани, подценявани или директно лишавани от права? На това трябва да се сложи край!

Сдружение “ПРО ЕВРОПЕЙСКА МРЕЖА” предлага на учители, ученици, приятели, младежи няколко начина, по които да се включат в противопоставянето на расизма и невидимия расизъм. Ето как:

Летни лагери за ученици ALL STARS: Заедно срещу расизма Тематичните ни лагери са интензивни и интересни и са посветени на противодействие на расизма и невидимия расизъм. Измежду интерактивните упражнения, театралните и видео работилниците все пак ще остане време за приятно прекарване в басейните и СПА центъра на „Green Life Банско“. Отворени са за ученици на възраст между 15 и 18 години, които могат да кандидатстват индивидуално или като училищна група (10 ученици и 1 преподавател от едно училище). Разходите, свързани с лагерите се покриват от организаторите, но учениците съфинансират участието си в лагерите със символична такса от 50 лева, която може да бъде намалена или опростена за ученици от институции или семейства в затруднение. Лагерите ще се проведат от 01 до 6 юли и от 8 до 13 юли 2019 година, а крайният срок да кандидатстване е 31 май.  Групи от училища, направили заявка за училищни работилници (виж долу), ще се ползват с предимство при селекцията за участие на училищни групи в лагерите.
Пълна информация за лагерите!

Училищни работилници срещу невидимия расизъм  Предлагаме безплатно провеждане на поредица от 4 работилници за ученици на възраст между 13 и 19 година. Включването в проекта изисква работа в 4 последователни работилници в група с едни и същи ученици. Продължителността на една работилница е 45 минути, като по изключение би могло да се направят 2 работилници по 90 минути. Работилниците могат да се проведат като част от учебния процес или като извънкласна дейност. По логистични причини заявките на училища, в които се предвижда провеждането на работилници с поне три класа или групи, ще бъдат разглеждани с приоритет. Училища, в които са проведени работилници, ще се ползват с приоритет, ако кандидатстват с училищна група в лагерите ALL STAR (виж горе).
Пълна информация за работилниците!

Неформални интерактивни срещи Следете страницата ни във фейсбук за предстоящи интерактивни срещи с млади хора по теми, свързани с расизма и невдимия расизъм. Ако сте младежка организация или група от млади хора, която иска да домакинства такава среща (в София или страната), свържете се с нас на v.petkov@proeuropean.net или във фейсбук. Присъединете се към нас! Защото както пее Moby, “We are all made of stars”.