steps

Покана за младежка среща “Шест стъпки към глобално гражданство” – 15-17 февруари 2019

 

Струва ли ви се, че светът отива по дяволите? Грижа ли ви е за околната среда, бедността и неравенството, технологиите, миграцията, равенството на половете? Иска ли ви се да направите нещо? Тъпото е, че няма универсален прав път за решаването на проблемите. Хубавото е, че има хора и методи, които могат да ни помогнат да търсим пътища заедно.

Каним активни и отговорни млади хора на младежка среща, която ще се проведе в София от 15 до 17 февруари 2019 година под името „Шест стъпки към глобално гражданство“. Поканата ни е насочена към хора от София и страната, на възраст от 18 до 35 години. Както винаги, окуражаваме участници и от традиционно изключени групи.

Целите на срещата са:

  • Да изгради чувствителност сред младите хора за глобални въпроси, предизвикателства, решения;
  • Да представи и популяризира методологията „Шест стъпки към глобално гражданство“;
  • Да спомогне за изграждането на общност от хора със споделени интереси по глобални въпроси.

Срещата ще се проведе в хотел „Сити Авеню“ и ще започне на обяд на 15 февруари и ще приключи на обяд на 17 февруари.

На участниците от страната ще бъдат осигурени нощувки (в дойни стаи). Всички разходи за път, настаняване, хранене и обучителни материали се поемат от организаторите, с изключение на символична такса участие от 20 лева. Таксата участие се администрира като дарение за сдружението и за нея се издава документ. При особени случаи е възможно таксата участие да бъде опростена.

Бонус 1: Пет от най-активните участници с траен интерес по темата ще имат възможност да се включат в международна младежка среща в град Лорка (Испания), която ще се проведе от 1 до 8 април 2019 година. Международната младежка среща ще събере заедно млади хора от България, Испания, Литва, Гана, Уганда и Танзания. Разходите за път, настаняване и храна са покрити от организаторите.

Бонус 2: Като част от програмата на младежката среща организираме групово културно събитие в петък вечерта на 15 февруари. Желаещите могат да се включат в групово посещение на концерта на ромската група RomaNeno Project, който ще се проведе в клуб Studio 5. Ние ще покрием входа, но всеки участник трябва да покрие консумацията си в заведението. Повече за събитието вижте тук.

Бонус 3: Най-широкоскроените могат да се включат и в организирано посещение на първия за България драг бал, който ще се проведе на 16 февруари вечерта. Ако сте фенове на Ru Paul Drag Race, балът ще е подходящ за вас. Ако ви дразнят билбордове на двама мъже и надпис „Това е просто любов“, балът не е подходящ за вас. Повече за събитието тук.

Кандидатствай за младежката среща, като попълниш този формуляр  преди 23:59 на 31 януари 2019. Резултатите ще обявим още на следващия ден.

За въпроси и допълнителна информация можете да пишете на v.petkov@proeuropean.net или на страницата ни във фейсбук.

Срещата се организира като част от дългосрочната ни инициатива “GlobaLab goes global”.

Print